demm!! in jamm!! | Bally.Da.Shoe

Tuesday, November 2, 2010

demm!! in jamm!!

Hari ni aku dengan 2 orang sahabat bergerak ke Changloon untuk mengambil si aspa dengan hewan kaki 4 milik mamaku... Hujan serius turun... betul punya serius ni... Masuk ke plaza tol Alor Star (U) semuanya maseh steady lagi... Aku sembang2 sambil layan lagu... Then sampai plaza tol Hutan Kampung, aku bayar tol then dapat telegram... ada kakak chumel kasik... " Laluan ke changlun-Bukit Kayu Hitam ditutup kepada lalulintas".

Banjir mula menyerang. Hajat hati tu memang nak patah balek, tapi pila membayangkan muka membe aku yang mungkin dah macam tunggul mati aku pun teruskan jgak journey aku ke UUM... kunun2nya rescue team la... meter terpacak dikelajuan 120km/jam. tindakan yang agak berani la dalam keadaan hujan dan jalan yang berombak. Ahhh!! cepat pi cepat balekk...
Lalu je dekat area changlun... kereta dah mula bersusun.. dem!!! masak lakali ni. Semua kereta tak dapat teruskan perjalanan, semua kena u-turn... "semua kereta"...so kereta kebal pun kena u-turn... Cis kurang asam btol...encek2 lori dan bas saja boleh teruskan perjalanan. Hmmm... ada lah dekat 20minit melepak dekat atas jalan raya tu tunggu semua makhluk2 kecik yang lain u-turn...

Member yang sekali dengan aku masa kejadian pun cuba menelefon membe dye untuk mendapatkan kepastian (ala2 reporter cari info)... Kata dia Empangan dekat Thailand dah pecah... Itu sebab la air mencurah2 ke ladang gandum... Ditambah pulak dengan hujan yang dah 3 hari tak berhenti... Air pun katanya sedang pasang... so air x mengalir ke laut... Memang fenomena la~


Enough for Karam Singh Walia report... dah2 nak tidoq... apa2pun takziah buat member aku yang sedang tersadai kat pulau... Jangan risau nanti aku post magee dekat 'hang', tu pun kalau pakcek posmen tu pandai berenang...hahah
a
p/s: masa pulank tadi sempat pulak membunuh 2 ekor katak....takziah buat keluarga mangsa

+biarjasajadikenangan+

5 comments:

surahim said...

bhye2x...
sediakan kapal selam..haha

Puteri Dyla Qistina said...

risaunya banjir2 ni :|..
adakah tsunami akan menyerang kembali? :(

kerangRebus said...

bunuh katak?eurkk..how dare u!ahaha..goli den dongar..

Bally Da Shoe said...

Srhim: huhu

Cik Putri: huhu insyallah malaysia di luar lingkaran api pasifik, x tkena kot... kalo ada pon tempias sikit2... Jika itu ketentuan-Nya apa pn boleh jadi... =)

Cik Kerang: Huhu cik katak tu yg tak lintas dekat zebra crossing...not my fault...huhu

ismiaisha said...

dahsyat nya bnjir tahun nih...
semoga cepat sembuh ye bandar kesayanganku!!~
huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...