Betulka sume dah setel semester ni ? | Bally.Da.Shoe

Rakan BlogKu

Sunday, November 21, 2010

Betulka sume dah setel semester ni ?

Yeay!!! hari ni gembira sebentar sebab exam dah berakhir... Tamatlah penderitaan semester paling padat...dengan Laporan fail siasatan kes...proposal FYP...report2 tanah yang bertimbunan...kem2...fisiologi pokok...wildlife...GIS...Remote Sensing...mandi sungai malam2...tandas berjemaah... buat exam sama2 dalam hutan... berebut nak ID burung dan akhirnya presentasi. huh!! lega rasa semua dah habes.

minit 1... lega!!!!!!


minit ke-2....lapang fikiran ~


minit ke-5... eh!! terpikir sesuatu...


Damn!!! banyak lagi benda yang tak buat...Arghh!!! bila nak relax ni... T_T Esok pagi sudah mau masuk hutan... Hutan UPM riuh rendah lagi la lepas ni dengan suara2 3 bujang senang... Kerja aku untuk semester ni tak berhenti setakat ini. So bermula dari malam esok maka bermulalah secara rasmi aku sebagai Frog Hunter untuk sesi 2010/2011.

Lepas ni aku akan aktif pada waktu malam dari jam 9.00mlm - 12.00tgh malam [masa katak sedang galak]
Lepas tu pulak, aku akan berbau seperti katak [katak serius bau~~ terutama bila kumpul ramai2 dalam akuarium]
Bila malam nak tidur...akan dengar bunyi katak + bunyi orang berdengkur...
Berkeliaran disekitar kawasan hutan sambil bimbit akuarium dengan torclight besar atas kepala[berburu ala2 aborigin]
dan berseluar dan berbaju yang sama sepanjang berburu selama sebulan [ada sebabnye...supaya haiwan tak begitu terkesan dengan kehadiran manusia]
So mesti jarang2 dapat beronline lagi... takpe tak lama pun sebulan jer... (^^,)y ada masa boleh je curik2 keluar...hihi

+biarjasajadikenangan+

6 comments:

Lurunna said...

haha...sama la kita, musim cuti sem, musim msk hutan, cuma aktiviti je berbeza, sy x buru katak...hehe

Bally Da Shoe said...

huhu ye ae... sronok masuk hutan...huhu buat apa kat hutan cik luruna ?

Lurunna said...

ber-camping la, ape lagi..haha..lama dah xbuat unggun api, ketagih ohh buat unggun api..

Zoulhusni:My Emancipation said...

jadi penunggu upm as usual di kala cuti ini...

hamzah ian said...

cuti sem gua kejap je. sob2..

Bally Da Shoe said...

cik luruna: wah itu pun ketagih...huhu mmg best maen bakar2... (^^,)y
Zoul: Hahaha kali ni penunggu hutan plak... huuu~~
hamzah: haha relek bro ..beruntung jgak ko, ak xdpt blek lngsung T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...