Tinggi dan Berat Ideal | Bally.Da.Shoe

Rakan BlogKu

Monday, October 3, 2011

Tinggi dan Berat Ideal

Berat & Ketinggian yang ideal

Menjadi tinggi merupakan idaman setiap lelaki. Tipu lah kalau cakap lelaki takmau tinggi. Orang tinggi ni banyak kelebihan. Berpakaian nampak kemas dan mudah untuk dipadankan dengan apa2 saja jenis pakaian. Kalau macam aku yang rendah ni, pakai apa pun hudus...

Orang tinggi senang nak peluk awiks... =P Okay *i'm jokin* tp betol wud... senang nak peluk istri lah. Gadis pun aku berani cakap mostly suka lelaki yang tinggi. terasa selamat katanya. Mungkin sebab kejadian wanita itu dari rusuk dan dekat dengan hati. =P

Sebab yaang paling penting bagi aku. Ketinggian ni memberikan rasa percaya diri yang sangat tinggi. Bila duduk dalam makhluk2 yang ramai.. terasa kerdil saja. Nak becakap pun gagap2.. haha susah la macam ni. Bila nak maju bali!!

So, kat bawah ni ada carta ketinggian dan berat ideal.. Carta BMI pun ada ^^.


Lelaki


Wanita


158 cm 51-64 kg


150 cm 44-55 kg


160 cm 52-66 kg


153 cm 45-57 kg


163 cm 54-69 kg


155 cm 47-59 kg


165 cm 55-70 kg


158 cm 48-61 kg


168 cm 57-71 kg


160 cm 49-63 kg


170 cm 59-73 kg


163 cm 50-64 kg


173 cm 61-75 kg


165 cm 52-66 kg


175 cm 63-77 kg


168 cm 53-67 kg


178 cm 64-79 kg


170 cm 55-70 kg


180 cm 66-81 kg


173 cm 57-73 kg


183 cm 68-84 kg


175 cm 59-75 kg


185 cm 70-86 kg


178 cm 61-77 kg


188 cm 72-88 kg


180 cm 63-79 kg


BMI Formula BMI( kg/m² ) = berat dalam kilogram / tinggi dalam meter²


Nilai BMI


Status


<18.5


Underweight


18.5 - 24.9


Normal


25 - 29.9


Overweight


>30


Obesiti


BMI aku : 18.33 ternyata mormal ^^, ukurlah sendiri *mcm iklan garnier* tapi tinggi macam tak normal jah. T_T Menyedari diri rendah memang menyedihkan.. tapi BMI yang normal mengubat sedikit lara ni.. haha. kalau tak seimbang tak mengapa.. BMI masih boleh diubah =P

p/s: tinggi idaman aku.. 170cm saja...sikit ja.. mcm sia2 saja merayu dalam blog.. haha
+biarjasajadikenangan+

9 comments:

azira said...

berat hang berapa weh?haha...

happily Dofin said...

cuba bgtaw tinggi ckit y rase diri rendah sgt 2???hehe

Bally Da Shoe said...

Tinggi 166cm sja T_T berat 50.5Kg sedeyh kan T_T

happily Dofin said...

lorh tinggi le 2 klu 166...ok pe???hehe

KaK LimAh Si SupiR said...

ok laa tu bali..ahaha :P

Bally Da Shoe said...

Cik happy: tp cek selalu rendah kan dlm kalangan mereka2 T_T

Bally Da Shoe said...

Cik Kak: huhu hmmm...

surahim said...

18.33 tu underweight la.. xpa, g mkn byk2x..

Ieda Dahlia said...

owh,, thnks for the info,, sib baik normal,,, :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...