Bally.Da.Shoe: February 2010

Rakan BlogKu

Monday, February 22, 2010

Benda segi Tiga tuu...


Aku menjamu selera di sebuah restoran dekat tepi sungai. Tempatnya lumayan romantis. Aku bersendirian standard remaja layan perasaan. Aku usha kiri ada se-COUPLE tgh makan… Chicken chop siot (ala2 romantik la kot~). Aku usha kanan pun begitu…. Mereka nampak intim dan Meshraa…. Mana2 pusing pun pmndangan yang sama….drama pun sama.


Semua orang brpasangan Arghhhh……… Bukan tension tapi aku tpaksa akui walaupun aku ada keluarga dan kawan-kawan tapi sepi jugak tanpa cinta… Pingin jugak punya Soulmate dan benda yg bentuk SEGi TiGa tu, segi tiga oh segi tiga… Bila sampai ada la tuh…

Kawan aku yang cakap….
hehehe~

Sunday, February 21, 2010

Slurp.... ada bEraN...


Segera….
Itu Nak segera ini nak segera
Sume nak segera

Masa semakin sontot dari hari ke hari. Kemana masa tu pergi…? Aku sendirik pun tak tahu. Apa yang aku tahu sekarang sume benda nak pantas. Kerja nak pantas, jalan nak pantas, makan pun nk pantas… Sebab tu la banyak restoran fast food yang dah bercambah dekat m’sia neh mcm cendawan…Menqenyut~
KFC…McD… Pizza… tak cukup pantas…. Ada lagi pantas~ instant noodles yehuu~ Memang pantas…. 1 minit dah ready… tapi penyakit pun cepat la… Haha tapi aku tak mkn selalu la… x puas lagi sehat~ Tapi membe aku ada pegangan dye yang tersendirik….

Kalau takut jatuh cedera,
Jangan galak nak main skate.
Kalau suka mee segera,
Jangan gentar kena penyakit


So kalo tak takut…. Sila2 :)
p/s: jangan amalkan masa dekat2 exam noh….satgi blur…
+biarjasajadikenangan+

Wednesday, February 10, 2010

Tak menjadik masalah…

Tak perlu kisah apa yg org persoalkan

Tak usah dengar apa yg mereka bisikkan
Tak perlu ambil hati perbuatan mereka
Persetankan semua itu…

Siapa kata semua itu bukan masalah

Kata2 itu…Pandangan itu…
Buat hati jadi pedih
Jiwa makin kacaO
Kenapa perlu begitu
Arghhh!!! Serabut la wey….

Minda aku tenat…
Mentafsir kata2 itu
Pandangan itu…
Buat sedap hati saja…

Tapi senyum itu….sinis
Tak bisa positip lagi…
Memang terang maksud tu
Sesuatu yang buruk utk aku

Kenapa bila kita jalan, jelling mata yg menusuk sentiasa memerhati, mulut yang mencebik mencacatkan prmandangan, bisikan berbaur hanyir mengaung di gegendang telinga… Apa salah aku ?
+biarjasajadikenangan+

Saturday, February 6, 2010

Apa yang diCari~


Hari ni cari
Esok bangun pagi cari
Tiap-tiap hari pun cari

Apa yg aku cari ?
Apsal aku cari ?
Tak bleh ka kalo x cari ?

Kadang2 kita carik sesuatu yang kita sendirik pun xtahu… Sedangkan benda tu dekat sangat… Kita butakan telinga…pekakkan mata… sampai2 kita xperasan apa yang kita cari…. Lalu otak mnjadi semak… Masalah brsepah…jiwa pulak Kacao~


Bila mata mula focus…jiwa dh center…Eh dah nampak!!!
Alamak ada sumtin yg trtulis kt situ….
PLISS TRY AGAIN LATER…

+biarjasajadikenangan+

Wednesday, February 3, 2010

Aku BudAk BenGkaK


Walaupun exam belum setel tapi aku maseh nak menulis….

“Dermatitis adalah istilah yang bererti "keradangan kulit" (misalnya ruam). Ada beberapa jenis dermatitis. Jenis yang berbeza biasanya memiliki kesamaan reaksi alergi terhadap alergen tertentu”


Inilah alergik yang melanda kulit aku minggu lepas… Bayangkan gatal2 campur dengan pedih…perghhh…memang cukup rasa… Huhu ini sume gara2 aku silap makan….Agak sadis la jgak jadi makhluk bengkak dlm kelas…. Dapat layanan OKU tuh…


Mulanya “koya” nk tnjuk kata aku neh komited dgn plajaran so aku g jgk kelas… tapi last2 x tahan aku g PK (pusat kesehatan). Dekat sana aku kna inject sekali lpas tu kne sapu Lotion Calamine. Bila pikir2 balek aku rasa mcm pegi spa pulak…. Hehehe dah la Misi lawa yang sapu ubat… memang lega la saket…huhuhu utk yang tak tahu tu…misi tu jururawat dlm bhasa kedah…. :) Lpas tu aku dpt Mc 2 hari…memang heaven la x g kelas….tapi lepas tu MASAk~


So sesapa yang jadik gatal2 tu g la amek ubat cepat….allergik boleh mati lohrh~ Perabeh ja ubat dekat pk tu….Kementrian kesihatan kan bnyk ubat…~


+biarjasajadikenangan+

Monday, February 1, 2010

Break time...

Laluan Utk STudy~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...