Bally.Da.Shoe: June 2014

Rakan BlogKu

Monday, June 23, 2014

Chill at Sungai Chiling

Setelah sekian lama tak berbelog... kekok pulak rasa **ayat stended orang jarang buka blog**. Sejak 2 menjak bekerja ni, memang tak dapat nak curi2 masa. Rasa macam tak cukup ja masa. Nak mintak 25 jam sehari macam tak bersyukur pulak. So.... last weekend ak dapat curi2 masa pergi senang-senang otak di Santuari Kelah Sungai Chiling.



Sebenarnya ini dah kali ke 2...3... eh 4.. tak ingat dah. Ak suka environmentnya yang tenang dan ramai family yang dating kemping sini. Thumbs up untuk parents yang train anak mereka supaya dekat dengan alam semulajadi. Bukan apa... lama2 duduk dekat town boleh sakit jiwa.. dengan orangnya yang tak mesra... kat hutan mostly orang care about each other. Jumpa ja mesti bertegur sapa. Hmm...  rasa macam kat kampong.



So untuk pengaktifan semula ni, layan lah video trip ke Chiling ni. Semoga membuka selera untuk ke sana ^^,



Untuk yang nak ke Sungai Chiling tak susah... lebih kurang 13km dari pekan Kuala Kubu Bharu. Depan sikit ja dari Empangan Sungai Selangor. Ondaway nak ke Bukit Fraser. Santuari ni dijaga oleh Jabatan Perikanan dan untuk masuk ke sini dikenakan caj sebanyak RM1 untuk setiap orang dan bayaran RM4 untuk 1 Khemah bagi yang ingin bermalam. Cumanya santuari ini buka hanya pada hari Jumaat, Sabtu dan Ahad. So rancanglah percutian dengan baik.

p/s: Take nothing but photograph, leave nothing but footsteps ^^,

+biarjasajadikenangan+

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...