Bally.Da.Shoe: September 2009

Rakan BlogKu

Wednesday, September 23, 2009

Nak jugak Wish Raya~

Lisan kadang-kadang tak terjaga
Janji kadang-kadang diabaikan
Hati kadang-kadang berprasangka
Sikap kadang-kadang menyakitkan
Namun hidup ni menjadi indah jika masih ada rasa maaf.
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
~maaf Zahir....Batin kalao Ada~
+biarjasajadikenangan+

Friday, September 18, 2009

Jom Kaih Mai Raya~



Dah sebulan puasa akhirnya tibalah masa aku balek kampung halaman. Biasala balek raya memang besepah jem disna sini. Naseb la raya kali ni aku drive...Kalao x jadi ikan sadin la kat dlm Komuter dengan bangla bau belacan... Aku btolak cincai-cincai pkol 10malam dengan membe dan kakak aku.

Nak jugak aku kongsi sket keadaan jalan mlm neh...Perghh dah jadik track lumba dah. Naseb la aku balek dengan proton, so xdpt join race la, Slamat sket nyawa. Aku yang bwak 110km/j neh lorong kiri ja...lorong kanan sume boleh dekat bas dgn lori...HEh tapi masa dekat jelapang nak naik terowong babai la cik lori... Ada jgak aku jumpak lori dh macam cilakak dah.. Kiri-kanan mcm nenek dye yg wakaf highway neh...Aku dh la kecik, kena gelek kang x merasa lemang cicah serunding basah~

Tapi apa-apa pon selamat jugak aku sampai....huhu so kepada yang baru nk balek tu, drive molek la ingat orang dekat kampong nun... Pesanan aku pada korang yg naek keta:

meter kreta tu jgn lebeyh 120 - sbb aku jmpa kereta xcdent jadik papan lapis sudah~
Seat belt jgn lupa pakai - Takot korang pulak yg jadik "tunderclap" ikot tingkap keta
Kalo rasa mengantuk tu ikot lorong tunai - usha awek cerah mata sket

SLAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR....BATIN KALAO ADA... Kalao nak duet raya g ja bwah pokok besepah!!!

+biarjasajadikenangan+

Thursday, September 10, 2009

Bila salah jadik betol



Pagi neh aku g kelas kuanti. Dr K ada prbincangan Lab report. Habis melimpah2 stress aku pagi neh. Berbulu semacam dah aku rasa. Kalau tak sebab awek cute ada kat sebelah dah lama aku blah~. Tapi piker-pikir balek ada juga untung sebab aku ada pembetula 1 markah. RA panggil nama sebab nk ambek markah. Semua orang g kasi markah dekat dye. Sadin ja diorang tambah markah banyak2. Yang salah pun tambah markah. Aku dah panas tahap gaban dah. Sampai turn aku, aku pun ckap ada pmbetulan 1 markah. Dia check paper aku tgk betul ke tak… Perghhh~ molekul bengang dh rancak berjoget sudeh~. Cilakak, budget muka aku penipu kot…. Org lain sadin ja tambah markah, main sebat mulut ja kertas haram tak bawak… Mentang2 la aku tak femes. Membe aku siap dapat fullmark lagi…. HAHAHAHAHA~ Bila tengok range markah lepas diedit, Nampak mcm aku paling bangang dapat markah 6 dengan 7. Orang lain sebat 9-10…. Asal ko tak kasi 15/10 ja. Buget gud gud plak. Aku buat derk ja lpas tu blah. Itu lah serpih cerita2 malang aku kat fakulti. Naseb bila tak femes!

p/s: Hidup ni memang tak adil. Ada yang menindas dan ditindas dan lagi malang bila yang ditindas tu adalah aku….

+biarjasajadikenangan+

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...