Bally.Da.Shoe: October 2012

Rakan BlogKu

Tuesday, October 16, 2012

Selamatkan Merapoh Caves !!

Arghhh!! busynya lately ni.... tak sempat pun aku nak blog walking cari makanan untuk otak, reput lama2 otak aku ni. Tapi baru ni member aku ada share satu poster pasal Merapoh Caves....


Satu lagi isu pasal alam sekitar dan kemusnahan sumber2 alam semula jadi. Aku pun tak sempat nak menelaah benda ni sedalam2nya disebabkan busy yang melampau... tapi aku rasa aku patut post juga benda ni sebelum terlambat. Untuk maklumat lanjut bolehlah mengugel sepuasnya untuk maklumat yang jitu dan padu.

Difahamkan ada syarikat kuari yang bakal beroperasi di Merapoh yang juga bakal meranapkan gunung batu kapur yang di dalamnya ada2 gua2 air yang cantik. Kebanyakan gua2 batu kapur di Meropoh sangat cantik dan memiliki  anak sungai yang sangat cantik. Melihat gambar kat bawah ni saja korang dah boleh bayangkan suasana kat kawasan tu. Sure heboh!!


Tapi...tapi... bayangkan lah jika anugerah sehebat ini dimusnahkan... selepas dikikis dan digali, tiada lagi pasak bumi yang indah untuk kita nikmati di kemudian hari. Cukuplah apa yang terjadi pada Ipoh, Pancing, dan Bukit Goh. Aku percaya sekarang ni orang dah ramai yang prihatin dengan alam sekitar. Di saat dunia dalam kepanasan... manusia lebih peka. Luahkan apa yang kita rasa dan lindungi apa yang kita sayang ^^,

p/s: walaupun satu suara, ianya tetap dikira...

+biarjasajadikenangan+
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...