Membe aku makan buku~ | Bally.Da.Shoe

Wednesday, January 13, 2010

Membe aku makan buku~

If you study to remember,
You will forget.

But


If you study to understand,
You will remember.

Aku mula berfalsafah pelik sebab subjek aku semester ni dh semakin menunjukkan belang... Subjek2 menarek lg mncabar tp killer~ Kalau x pulun dr awal tesadai aku nanti... Haha ditambah dengan member yg 24 7 dgn buku buat aku lagi psyKo!!! Boley ka aku teruskan sem nih dgn bahagia..... Adoyai tulun~ tulun~ Aku skang JiiwA KaCaO tahap dewa... Bila aku relek sket dye ckp "Li kita ni harapan keluarga,kita buke oghe sene". Asal aku bukak mata ja ( tido) dia kt meja study, Aku ajak g makan dye nk study, aku ajak g swim dye nak study...sudeeh!

Aku jenis yg study dgn ikhlas baru masuk....so aku bila kiri kanan presure mmg jem la.... Hahaha naseb la rumet aku memahami...hahaha (satu kepala)... sehari 2 nih aku dh ubah corak sket....Lpas kelas ja aku x tros balek... aku lepak fac dulu....revise apa2 yg patot...lpas tu solat, makan tido....kurang sket nampak dye study...hahaha... Itu la life aku kat U yg smakin menekan.... Ada nasihat tak....aku perlukan giler2 neh.... huhuhu babai :(

+biarjasajadikenangan+



4 comments:

badriah said...

tekanan yg dia bg tu sbenaqnya bagos...tp klo owg x thn..mmg xle gak..rumate aku masa kt mrsm dulu seketoi cmtu r...
apa tindakan aku???aku tdoq wat dek..aku study bla aku rasa nk study...dia nk study dia nya pasal..kadang ank xle amik port sgt ngan ebnda kt sblah ank...tumpukan kt diri ank ja...

Bally Da Shoe said...

huhu okeng.... ak akan cuba...huhuhu yeah!!!
sbenany ak stdy mlm skang....dye tdo bru ak stdy...ok x?

~AdDy AzMaR~ said...

hakhak..lek r bro...aku pown lbey kurang je dowh..seb baek rumet pown sme mangkuk cam aku..wakakaka

Bally Da Shoe said...

sama kpla sempoi...x sama yg selop neh...haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...