Gadis | Bally.Da.Shoe

Rakan BlogKu

Monday, January 11, 2010

Gadis

Post 8 Januari 2010Sjak kebelakangan ni blog aku kemosian sedikit…huhu masalah hormon kowt…. Aku rasa dah sampai masa aku move on… Aku rasa dye dah bahagia sekarang…takkan nampak aku lagi. Aku patut gembira atau sedeyh ?

Inilah yang dikatakan manusia….Manusia tidak sempurna disebabkan kelebihan… iaitu perasaan. Perasaan mengekang kita daripada melakukan sesuatu dengan sempurna….Pendapat aku ja… Aku teringin nak letak dekat sini gambar2 gadis yang aku suka duluw2 sampai skang…. Tapi aku takut diorang tak selesa plak…apa yang aku tulis dekat bawah ni mengenai gadis2 yang mereject aku…hahaha kurang bakat… Aku tak pandai menulis tapi aku cuba tulis apa yang aku nak tulis…

Gadis 1
Aku jumpa dye masa form 1 dekat kem KRS di Gunung Jerai… Watak dye manja…suara slow sgt… bagi aku cute la…haha J. Kali pertama aku jatuh ska dekat dye masa aku tengok dye baca novel dekat tepi waterfall… Aku terus suka… aneh betul punya perasaan diumur sebegini…hahaha. Ayat dye yang aku suka dengar “ yer ne tu” (Ye ke). Aku cuba cakap dekat dye…Tapi dye cakap dye suka kawan aku…bukan aku...

Gadis 2
Aku kenal dye masa form 3. Masa tu aku teman member aku g jumpa dye… Yang ini kontra giler dgn gadis 1. Watak dye macam cergas dan tegas…tapi dye ni jenis yang kelam kabut bila buat keputusan… ikut perasaan sangat mungkin….huhuhu tapi tu yg buat dye Nampak chomel~… Dye ni jgak straight forward person. Dye mmg tak suka
orang jenis aku…dye cakap org macam aku ni x meyakinkan untuk protect dye…kurus kerink sangat.. hahaha. Agak kecewa tapi at least dye kasik tawu… Skang dye still sebagai salah sorang dari kawan baik aku

Gadis 3
Gadis 3 aku jumpak masa form 5. Masa tu bulan Ramadhan. Dye gadis yang alim la. Sejuk hati bila tengok…huhu Aku suka tgk watak dye yg remaja riang ria…huhu Dia gadis pintar…. Sekarang ni mungkin dekat US sambung study… Dye ni memang gadis yang baik… Ayat dye dlm mesej yg aku suka “toink2”. Aku seronok bila dye cerita benda2 yang dye buat. (cokodok~).
Aku cuba bagitahu tapi dalam versi lain la sebab aku takut untuk berkata-kata(kelemahan aku tuh~)lepas tu dye cerita yang dye ada suka seseorang… I guess that the answer…huhu Bila fikir2 balik aku tak layak pun jadik kawan dye….Sesape yang dapat menambat hati dye tu memanglah manusia yang bertuah…Aku doakan korang bahagia… kerana aku nak tengok dye bahagia dengan orang yang dye suka

Gadis 4
Aku berjumpa dengan dye masa dekat Matrik. Watak dye pun berbeza dengan yang lain… Lebih kepada witch yg misteri… dye suka pakai pakaian hitam….kuku dye pon warna hitam (tapi bersih )…berdasarkan watak dye…dye ni sangat pembersih dan kemas…puji lebey plak~ dye suka pakai celak & of course la wrna hitam…ada warna lain ka? Tapi yang aku perasan dye pakai celak sebab nak kasi mata dye nampak bulat (mata dye sepet sket…mcm amoi)…haha Dye ni memang tak suka pon dekat aku…tapi dye layan aku baik…so aku jadik perasan la…hahaha maluw~ Dye dah ada pakwe dah...(sebelum masuk matrik lagi)… Bila dye cerita muka dye serius tapi apa yg dye cakap tu lawak. Dia cakap dekat aku “ takpe lama-lama boleh lupa la”.
Agak drastic tapi cinta kena ikhlas….betul tak?

Gadis 5
Slepas habes matrik baru aku perasan yang aku ska dekat dye…Watak dye childish…Aku satu group BI dengan dye… Kiteorang memang suka bergaduh dalam kelas. Aku panggil dye neneksebab dye memang macam nenek…hehehe…Dye selalu sepak kaki aku dalam kelas….huhu agak sakit~ Kalo korang kenal dye….trademark dye suka buat tangan mcm pistol…buu! Carik trademark lain loh… Orang selalu cakap kalo asyik gadoh je lama2 jadik sayang… I guess its right…huhu gadis 5 ni jenis yang ska simpan sorang2…. Kalau dye ada masalah dye x cakap orang….maybe dye cerita dekat kawan baik dye kot... Masa aku dh masuk u aku ada beranikan diri cakap dekat dye yang aku suka dekat dye….malangnya aku dah terlewat kowt…Dye cakap dulu dye ska dekat aku…tapi skang dye dah anggap aku macam adek beradek… don’t stand a chance~ Apa pon yg dye fikir…aku still anggap dye kawan baik aku….

Sekarang nih…bukannya aku nak putus asa tapi aku rasa baik aku belajar baek2 dulu….Aku memang tak bernaseb dengan benda2 ni… Membe2 aku slalu sakat aku macam2…. Sakat la asalkan korang bahagia….
Sape2 yg tak bernaseb tu jangan la anggap korang tu malang…. Banayak sebenarnya org yg brada dalam situasi ni…ye ker?

Apa2 pon enjoy ur life…feel free to do whatever u want… have a happy life till the end of it
+biarjasajadikenangan+

4 comments:

::NICE::rar:: said...

Hebat bally... dikelilingan ramai gadis... mcm playbo plak hahahah..


so bila nak cari satu y steadty... mesti ada kat luar tu yg suka...

bally jual mahal kot...

::NICE::rar:: said...

ntah2 hormon nak ada awek merebak dlm badan kot... cepat2 la cari satu..

surahim said...

dan skrg ko dh jumpe org yg juga suke kt ko..
hope ko hepi n bahagia slalu....:)
jge dri baek2x..

Fizah Amaryllis said...

sbnrnya Allah dah prepare yg lebih baik utk hg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...