Bila Izrail datnag memanggil... | Bally.Da.Shoe

Tuesday, June 23, 2009

Bila Izrail datnag memanggil...

(gambar hiasan)

Hmm hari ni hari yang sedey...xdpt nk waras sebab hari ni memang x mampu nk waras... Tadi petang bali keluar g Pacific dengan kuya dan azpa sebab si azpa nk beli kemeja...dye nk masuk u dah...huuu... Suddenly my mother call, "bali balik awal sket, nak g tengok Pak Long meninggal.... erk... tetiba blur ja rasa....mcm x boleh terima dek akal sebab sungguhpun dye (arwah) adalah Pak Longku, tapi i never meet him before... Rupanya ku dapat tatap arwah sekali ja seumur hidup... pada masa kematiannya...


Mak Long ckp kereta Pak long terbabas dalam pjalanan pulang dari dusun dekat Kuala Nerang... Disebabkan abah takde (ada urusan di Terengganu dan x sempat balik), so akulah wakil keluarga...(tapi mama ikot jgak)... Bayangkan mcm mna nak hadapi situasi ni... Rumah Paklong blakang KMC jer...(aku baru tahu). Kalaulah aku lebih prihatin sebelumnya.... Aku masuk ke ruang tamu, terlihat sekujur tubuh berselimut putih....Itulah arwah Paklongku yang xpnah ku jumpa sebelum ni... Semoga Allah memberkatinya dan menempatkannya dikalangan org2 yg soleh...


p/s : Jangan persiakan masa yang ada dan berbaktilah pada kedua orang tua kamu semasa mereka masih ada...gunakanlah kesempatan sebaiknya...


Semoga roh PakLOng diterima disisi-Nya
+biarjasajadikenangan+

6 comments:

DoNa D!ya said...

20thn hdp tp tk pnh jmpa paklong sndr???benua mna u dok slama nih??

fina said...

things happen for a reasons..
=)

alep said...

yg xtaw cita btl jgn la kta pape..ada sbb dia x pnh jmp..aku taw la

Bally Da Shoe said...

huhu sedey la... sob3 i need sumtin 2 cheer me up...

alep said...

sedey lg aku jnji nk tgk transformers sma tp kna p tgk sorang..hwaaaa

Bally Da Shoe said...

ak dh dpan panggung....so masuk je la....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...