Tandas yg hujung... | Bally.Da.Shoe

Rakan BlogKu

Saturday, March 5, 2011

Tandas yg hujung...

Percaya atau tidak... benar atau auta... banyak sudah yang bercerita.. banyak juga yang terkena. Hawa selalunya...


Ini peristiwa yang berlaku dekat fakulti aku... Mula2 aku dengar cerita ni masa aku semester 3. dan baru2 ni aku masih dengar tentang hal yang sama. Ianya sering mengganggu mereka2 yang masih berada difakulti pada waktu malam.


Fakulti aku merupakan antara fakulti yang tertua di U*M. Design bangunan fakulti aku meletakkan setiap tandas dihujung blok bangunan pada setiap aras dan tandas lelaki dan perempuan berselang seli mengikut aras. Di aras 2 terdapat sebuah tandas bersebelahan dengan Makmal Sains Tanah. Di tandas itulah semua cerita berlaku.


Ditandas itulah ada pelajar mendakwa terlihat sosok tubuh wanita berambut panjang. Di sana jugalah ada pelajar sering mendengar paip air dibuka di kiub sebelah... seperti ada orang sedng menggunakan tandas tersebut.


Menurut seorang daripada sahabat aku, dia pernah pergi ke tandas itu pada waktu malam untuk mandi kerana pada masa itu bekalan air di kolej kediaman terputus selama 2 hari. Apabila berada di dalam tandas tersebut, dia merasakan sesuatu yang lain seperti ada orang meniup kuping telinganya. Selain itu ada juga desas desus daripada pelajar2 master yang berada difakulti hingga larut malam. Mereka mendakwa terlihat sosok tubuh berjalan sepanjang kaki lima dan masuk ke tandas...


Sehingga sekarang ia masih diceritakan.... terpulanglah kepada kalian untuk menilai... Aku sekadar menceritakan... Hati2 dengan tandas tingkat 2!!!


+biarjasajadikenangan+

10 comments:

naurasabihah said...

hhuhuu...seram ooo..dala fak brsebelahan....haiyyakkk....

Bally Da Shoe said...

huhuhu xpe dye x travel sgt kot.. ^^,

azira said...

ank ni pun..agak2 la..nak cite antu xpayah la time2 tengah malam..aku ternampak malam semalam tros rasa takot nak p toilet..ni pagi baru brani baca...hahahaha

misSbLurRy said...

senang cerita...
semua level wing kanan mmg angker...
jangan lah masuk tandas aroung pukul 6 ke atas..sbb mereka mmg ada..

bru2 nie aku kene kacau, maybe dia saja bergurau kot lepas wat test kuanti and lepak kat kerusi depan bili dr.edi...

hampir jantung aku nak berenti..muehehe

surahim said...

siot la ko ni,
dh la ak ad exp yg kne buat kt fac ko..
xpe, nnti ak suh die pindah kt bilik air aras 3 blok l1..muahahaha

Bally Da Shoe said...

Cik Azira: haha ala...jaouh la dye xde kt bilek air ko pnye... ^^,

Cik Blurry: Emm...tapi tandas laki bwah xde la angker pn... emm ko kne kaco cena.. cecite cecite... ^^,

Bally Da Shoe said...

Cik Azira: haha ala...jaouh la dye xde kt bilek air ko pnye... ^^,

Cik Blurry: Emm...tapi tandas laki bwah xde la angker pn... emm ko kne kaco cena.. cecite cecite... ^^,

misSbLurRy said...

aku dengar ade benda main lari2 kat lorong depan lab komputer...
time tue around kol 9.30..dia main lari+ plus main langgar2 box lect luar pintu tue....

bila aku toleh mmg xde....siap tenung lagi lorong tue....aku duduk kusi pertama dekat dgn pintu masuk lab...

dan aku prasan ade org/kelibat dekat lorong lg yg kat tangga tue...aku prasan sbb nampak berdiri n lalu situ melalui cemin pintu dr roslan...

minggu lepas aku cter kat kwn aku...then aku try diri kat area lorong tue..dan kwn aku duduk kat kusi tue...rupa2 nya bayangan yg aku nampak x jauh..tp dekat je..

dekat penjuru corner tue je...klo ko test dgn kwn ko..ko leh bayangkan....

time tue mmg aku dah pucat....ahahah nasib kwn aku klua and bising2 terus yg bunyi2 td hilang serta merta

b i r u.CHOCOLATE said...

perggghhhh...seram bulu tengkok bace...gler arh...xmo da masok tndas tuh...angker bangat...haishhh~

Bally Da Shoe said...

Perghh!! mcm boleyh bayang ja.. kiranya level 3 pn ada la ^^.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...