HendakPerlu!! | Bally.Da.Shoe

Wednesday, June 16, 2010

HendakPerlu!!

"Uish~ Bally beli mecedeh...aku pun nak beli gak... ingat tokey ayam tak leh beli mecedeh ka"


Kehendak atau keperluan yang mana lagi penting~

Huh!! membe aku punya membe tanya dia soklan neh.... Senget punya budak....
Terang tang tang dah keperluan la penting..
Korang ada Seluar, Baju, Tie, dgn tali pinggang. Bayangkan tie dengan belt adalah kehendak. Nak ke korang g keje pakai tie dgn belt je... tak yah pakai baju sluar.... obvious sangat... hiuuu~

Tapi kalao dh kemampuan tu ada, xdak masalah....jerut p la 10 tie pon xdak hal. Penuhkan keperluan dulu, yang mana asas pada kita. Pelan2 kayuh, dh ada kemampuan nnti go on ~ Tapi sebelum tu kena ingat, keprluan kita bukannya sikit, ada banyak aspek yang perlu kita titikberatkan... Aku ada terbaca dalam satu blog, so aku link dekat SINI. Baca lah ye...

p/s: "Jangan berharap pada apa yang kita mahu sebelum kita punya apa yang kita perlu"

maaf kalau contoh aku tu mcm tak sesuai. aku just nk tunjukkan bertapa keperluan tu sangat penting...

+biarjasajadikenangan+

4 comments:

Anis izyan Abd Rahman said...

"jangn berharap pada yang kita mahu sebelum kita punya apa yg kita perlu"
nice words~

Bally Da Shoe said...

:P

neo suka sos said...

betul tu bali... pelan2 kayuh...

Bally Da Shoe said...

haha jnji kayuh...:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...