"Bicara pada mulut Orang" | Bally.Da.Shoe

Rakan BlogKu

Sunday, June 6, 2010

"Bicara pada mulut Orang"


Andai rintangan itu bulat, aku cuba untuk menjadi segi. Namun datang pula yang bersegi. Tak putus-putus bagai air air yang mengalir menyelusuri sungai. Semakin banyak isinya, semakin keroh airnya.

Bermula dengan pepatah orang-orang baru, bermulalah derita yang tak putus2 ” Sedangkan kapal terbang dilangit pun dirampas orang, inikan pula awek orang”

Andai muka manusia umpama whiteboard, Akan aku tulis besar2 “ Kepada pakwe-pakwe atas muka bumi ini, dun worry be happy, aku takkan mengorat awek-awek korang semoa. Aku pun bukan smart sangat so apa korang risau Namun whiteboard tetap whiteboard dan begitu juga muka aku ni.

Orang yang bersimpati akan berkata “buat tak tahu jer, senang2 ank cari awek” Berapa kali nak cakap macam tu daa~ Bila kita tak jawab....

Orang akan cakap “memilih sangat hang ni, kapel jer dengan sapa2 pun, cari pengalaman dulu”. Apa perasaan kita kalau kita pula yang jadi tikus makmal... Suka~

Orang akan cakap lagi, “ nak buat macam mana takde jodoh”. Sedikit pun tak rasa bersalah walaupun dengan nada yang sinis kata2 diucap. Sungguh membakar..

Jangan risau, aku mencari juga, Cuma jalannya agak panjang. Mula berkenal, berkawan. Tapi aku mohon, jangan pula nanti ada yang cakap, “cari punya lama takkan dapat yang macam ni ja”. Sesungguhnya kita tak punya kuasa untuk menjadualkan segala hal. Aku hanya berusaha, namun hasil itu dating daripada-Nya. Aku terima kalau itu untuk aku.

+biarjasajadikenangan+

7 comments:

::NICE::rar:: said...

hoho... bali... lama tak tulis, tiba2 tulis mcm ni...

biaq p la kat sapa nak kata... asal bali bahagia dan bali tau apa yg bali buat...

ok bro...

tup2 ada pic lisa surihani.... hahahah

Bally Da Shoe said...

haha teliti btoi...gambaq lisa pn prasan..huhu
Tenks bro kasik smangat mlm2 neh...sebak nehh...hahaha ^_^

::NICE::rar:: said...

x yah sebak2 la...
bali bukan pompuan... kalu pompuan mungkin jugak ada hati yg lembut, sensitif...

don't care apa yg org nak kata...

ok...

Tarmizi Abd Rahim said...

datang ye bali..bukan dating...haha
O_Ov

Bally Da Shoe said...

haha ok2....
Autochange la...dye ubah snirik...

aNYSs JoNG said...

u r right....kita sntiasa berusaha mcari yg terbaik..tp semuanya ttp di bwh kekuasaan Nya..just yakin n pecaya dat kalau jodoh xkan ke mana..=))

Bally Da Shoe said...

huhu yup.... kalau cm2 nk tnggu je la...hahaha~ pkataan usaha 2 mcm kena bnyk kali ja.... erk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...