Banyak sekarang... | Bally.Da.Shoe

Rakan BlogKu

Monday, February 21, 2011

Banyak sekarang...

Sejak akhir2 ni aku banyak lihat post-post mengenai “jangan mengecewakan orang yang cintakan kamu”. Tenks untuk yang sudi postkan entry2 tu. Banyak jugak yang kena batang hidung sendiri... Banyaknya.. menceritakan kerelaan seseorang untuk menderita.

“Jangan kecewakan...” Tolong jangan...peliss... Semuanya rayuan, permintaan agar tersadar dari mimpi... Beri ruang dan peluang... agar semuanya mekar dan berkembang. Aku pernah mengecewakan orang yang mencintai aku... Jadi aku tidak akan benarkan diri aku mencintai... Itulah hukuman yang wajar aku jalani... Aku tak akan benarkan diri aku bertindak zalim lagi... tapi... aku sendiri pun sudah banyak merasa...


Aku tahu... mengejar cinta tu ibarat seperti mengejar bayang2 sendiri... Jadi tunggu saja ia jatuh keriba, mungkin akan berakhir seperti pungguk... pungguk itu setia... menunggu tanpa mengharapkan apa2...
+biarjasajadikenangan+

9 comments:

cik mimiey said...

saya nak jadik pungguk gak la camtu!

Nurul Amelia said...

dont blame urself...anything hppen 4 a reason....mau join jd pgguk jgk...heeeee:)

Pena said...

erm,,,, musim orang kecewa sekarang ni kot,,, tp kite try xnk kecewakan org,,, kalau orang kecewakan kita,, so how???

Bally Da Shoe said...

cik mimiey: kena tubuh kelab pungguk ni... ^^,

cik Amelia: emm...tp kdang2 reasonny x masok akal. kan... huhu jom2... 'the pungguks *got s*

Cik Pena: Huhu kecewa pn ada musim... tp ni yg buat babak2 sedeyh timbul kmbali...buat kita trkenang sejarah2 lampau... T_T

cik mimiey said...

alaaa bally xyah dikenangkan sejarah lama agi kay,i have told u last nite rite:don ever make sumthing comclicated"sure u will be happpy!
and just be urself..
lalalla,jums jums createkn kelab punggukss..ahaha,awk pengerusi,ahaks!

cik pena:org kecewakn kita tu biasa la sbb org tak reti hargai org yg syg die,lalala.oke move on don be sad ya!chill <3

Pena said...

li n cik mimiey: kadang2 kita tak sedar ade insan y sanggup melukakan hati die demi kita. mungkin pada pandangan kite die seolah2 membenci kite. kadang2 juga, kita membuat keputusan untuk org y kita sayang dan kita yakin keputusan kita baik untuk die dan diri kita. Namun dr 1 sudut, sedarkah kah kita, kita melukakan hati mereka demi menyayangi mereka? ERm.. sy sedang menganalisis statment MENYAKITI DEMI MENYAYANGI or melakukan sesuatu YANG MENYAKITKAN KEDUA2 PIHAK demi MELIHAT KEBAHAGIAN SALAH SEORANG DARI MEREKA, tak rase ke masing2 merana? pendapat anda?

Bally Da Shoe said...

sila datang intebiu sy (^^,) hehe

jika tu yg trbaek... why not =(

Anis izyan Abd Rahman said...

mencintai bukan bermaksud memiliki , dicintai juga bukan bermaksud dimiliki..

kerana cinta itu adalah anugerah , jadi , anugerah yang datang tanpa dicari itu sebenarnya adalah anugerah yg terindah ~

Bally Da Shoe said...

"mencintai bukan bermaksud memiliki , dicintai juga bukan bermaksud dimiliki.."

Sy suka, dalam maksud.. ^^,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...