Bibik+supir+satpam?? | Bally.Da.Shoe

Rakan BlogKu

Saturday, December 18, 2010

Bibik+supir+satpam??

Sudah penat kumpul data balek sekejap... Sejak2 balek dari hutan badan aku rasa macam batu ja... reseptor saket dah putus mungkin...takpun badan dah kematu. huhuhu sebelum ni jadi pemburu tapi skang dah jadi bibik(maid)...supir(driver)...satpam(jaga)...dan tukang kebun kepada adek2ku... Sebenarnya aku balek ni pun sebab parents aku takde kat rumah... Diorang pergi honeymoon bawak kakak aku. So... aku la bibik kat rumah skang ni... huh~

Bila jadi bibik
masak OR beli... persoalan yang menghentak2 kepala aku pagi2... (baru 3 pagi je pun...hehe). Kalau malam tido lewat je pagi mesti malas gila nak masak... rasa nak puasa pun ada... tapi memandangkan adek aku tu tengah SPM skang ni so kena la bagi layanan istimewa sket... takpa korban sekali sekala...but sory...aku masak simple2 ja...korang nak makan sila...kalo taknak silakan puasa =P (berani kata taknak!!)

Bila jadik supir
jom p sini...jom p sana...jom... Itu ja ayat yang selalu keluar... heven gila... zaman aku dulu nak p mana2 sendiri ja... naek gerek...zaman la orang malaih piang! semua nak kena orang tolong... Hmmm tolong duduk diam2 dirumah pelis~

Bila jadik satpam
Huh~ tipa2 malam aku la muka last skali tidoq... "Li, tunggu adek2 tidoq dulu baru bleh tidoq...takut adek bkak pintu telupa nak kunci balek...rumah kita baru minggu lepas orang korek" (proses nak pecah masuk). "baik ma" Hmm...dapat gaji dak ni kerja berat2 hehehe...
Bila jadik tukang kebun
Hmmm masyaallah...rumah aku dah macam rumah tinggal dah dengan rumput panjang tak bersikat...serius serabai... kolam ikan dah macam telaga petroleum... hitam legam... erk... jangan marah depa...depa semua busy. so aku yang "tak busy" ni kenalah kemas sket... hmmm
Dan hari ni pulak result dah keluar dengan rasminya... Ya Allah...syukur dengan rezekimu semester ini... Aku memang nak rebah bila tengok keputusan pagi tadi... Aku memang serabut habis sem ni...dengan kredit yang bersepah2...tapi Alhamdulillah result lebih baik dari sem2 lepas...(^^,)y
Erk...apalah yang aku merapek ni... memang takde mood langsung nak menulis....dengan bahasa tungging tebalik...maap noh!! esok2 dapat mood mnulis lagi... huhu dah2 aku nak p sambung tengok indiana jones...lalala~ Salam

+biarjasajadikenangan+

7 comments:

Aisyah said...

Uishh...suri rumah sepenuh masa nampak...bagus3...(^^,)

telaga petroleum tu dah bersihkan ke? Eh sayang tuh...gi juai minyak dia dulu baru bersihkan saki baki kat telaga~

Bally Da Shoe said...

hahaha sura rumah la... hmm dah cuci dah... petronas takmau beli sbb bnyak sgt plumbum... (^^,)

Aisyah said...

Owh...sura rumah. Cek lupa plak. Best nya balik kg. Cek paling suka bab2 jadi bibik memasak kat dapoq. Kakakah...bajet rajin masak~

Bab telaga minyak tuh, tak leh nak wat pa dah la kalau mcm tuh (^^,)

::NICE::rar:: said...

Bally tahniah

Result sem... sijil dekan kan

terbaekkk

surahim said...

congrat bdak dekan..
xsia-sia...

Bally Da Shoe said...

K.A: hoho ni msti bleh mntak tolong msk pizza... hmmm...mmg degil itu kotoran... =P
NICE::rar&srhm : hoho mane la kabo angin ni...huhuhu

Aisyah said...

Haha...Pizza ek? Boleh2...Nak perisa pa. Jom oder...lalala~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...