Wanita panik?? | Bally.Da.Shoe

Rakan BlogKu

Tuesday, January 31, 2012

Wanita panik??


"KUALA LUMPUR – Mungkin kerana terlalu panik setelah melanggar sebuah kereta mewah jenis Volvo XC60, seorang wanita kemudiannya merempuh dua buah kereta lagi di belakangnya sebelum bertindak merempuh masuk ke dalam sebuah kedai ‘Superbike’ dan menghentam empat buah motosikal berkuasa tinggi di Bandar Sri Permaisuri di sini.

Dalam kejadian pukul 4.30 petang, pemandu wanita dalam lingkungan usia 50-an itu telah menggerakkan kereta Wira gear automatik miliknya berulang kali ke depan dan ke belakang sebanyak enam kali hingga melanggar semua kenderaan terbabit......"


Satu kali hantam! - normal
2 kali hantam - mungkin naseb tak baik
6 kali hantam.!!! Aiyo~

Aku rasa makcik ni mesti teruja sangat nak maen bumper car dekat fun fair. Mesti trauma habes la makcik tu. Suami dia lagi la trauma... bergolok bergadai la nak bayar semua kerugian. Kalau boleh kelem insurans ok lah... kalau tak loteh la nak cari duet~ nak berita penuh boleh usha sini.

Baru2 ni pun.. 3 hari lalu kalau tak silap dekat Putrajaya.. pelumba basikal wanita kebangsaan pun dilanggar ketika sedang berlangsungnya perlumbaan yang membabitkan 50 pelumba negara di Percint 2. Er..er... pelumba2 ni dilanggar oleh seekor sang kancil yang ditunggang oleh seorang kakak... Hmm... tengok video dalam berita... akak tu dah cuak habis... kesian dia. tapi kesian lagi orang yang dilanggar tu...sampai terpelanting atas bumbung..


Hmmm nak kata pemandu wanita cepat panik...gelabah... tak patut jugak...
Tapi yalah...selalu gak aku tengok gadis2 ni bawak 'sangat berhemah' **dkt area UPM lah~ tempat laen tatau** Bayangkanlah dia punya concentrate pada pemanduan tu sampai tahap tak tengok kiri kanan dah. Dia punya bagus tu pula sampai tahap 1 kilo lagi nak belok dah kasik signal... Ohsem!! ^^, bagus! er...er...

Tapi tapi tapi.... apa yang aku nampak tu maybe suratan... atau kebetulan cuma. Jangan amek hati na... Kita saling2 mengingat tak salah kan... dan...dan... aku tak cakap semua pemandu lelaki ohsem!! ada jugak yang macam pundek bawak. tapi so far we win lah =P dan kepada suami2 sekalian... jgn lupa bawak isteri dan awiks korang pegi maen bumper car dkt funfair... ohsem kot!!

p/s: janganla sebab cek cakap ceni nanti tadak gadis nak kawen dengan cek... membujang plak sampai tua =P kesian aku ~

+biarjasajadikenangan+

1 comment:

imah said...

hahaha.. terasa skjp =P mmg betol pon. stakat yang aku dah nampak, pompuan lemb. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...