Saya takut jarum~~~ | Bally.Da.Shoe

Saturday, January 15, 2011

Saya takut jarum~~~

Darah pakcik Google
Takde yang spesel...just nak cakap aku g derma darah tadi.... dats it. HUHU heppy sket! member aku (Si Tong) tak lepas sebab Dr. ckap tekanan darah dia rendah. Aku lulus! heppy skali lagi. Mungkin korang fikir aku ni kerek... "Itu pun nak seronok" tapi tak kesah la. Aku rasa aku dah buat pencapaian yang baik dalam hidup..

Sebenarnya aku ada masalah dengan darah... Aku kurang darah.. bukan kurang ajar~ kalaulah aku derma satu pain rsanya orang kena kasi balik dekat aku 2 pain.. Aku selalu pening2 [rasa macam tv takde siaran] terutama bila panas... muka dah macam vampire..pucat kesing. [Ada lah reason2 dye... cerita pun takde gunanya] rasanya muka lebih kurang macam ni lah....
Di sekolah dulu aku selalu masuk olahraga... bukan nak cakap aktif...tapi hakikatnya takde sukan laen dah yang aku tahu maen... lari ja yang aku tahu (tak tahu sangat pun....setakat tempek2 je)

Masa tingakatan 2... aku kecederaan... tangan aku patah...jadik macam tangan sotong... erkk... So aku pergi berubat bomoh... tak jugak ok dan lastly pergi hospital jugak... kan senang kalo pegi awal2... Duduk dekat wad tu dapat banyak darah... darah aku takde ke?? Banyak je masalah aku dengan darah ni... Susah2 "breakoff" je la...huhu =P
Lagi... masa baby pun aku dah buat masalah dah. Anak selalu bikin susah orang tua saja... ^^, Aku kena demam/penyakit kuning... mana satu je la. Agak kronik rasanya sebab ayah cakap Dr cakap terpaksa tukar darah... My parents masa tu punya la cuak. then ayah aku bawa lari dari hospital untuk berubat cara kampung... Alhamdulillah jimat tabung darah hospital tu.

Tapi aku gembira sebab dah layak nak derma darah... huhu masa derma tadi laju je darah aku keluar...macam tak sabar2 nak tinggalkan badan bermasalah ni... huhu takpe2 selamat ketemu sama tuan baru...Ingat daku dalam doamu... Ok sampai sini sajalah bebelan aku.... cakap banyak nanti orang tak suka =P

p/s: Adek2 misi [jururawat] sana cantek2... Faktor utama aku derma darah... Hahaha jangan marah ya nanti kena jual~

+biarjasajadikenangan+

6 comments:

Anis izyan Abd Rahman said...

suke derme darah ~~~~

Bally Da Shoe said...

cik Izyan suke ae... patut kekal muda...darah baru je dlm badan..hahaha

surahim said...

vampire derma drah?! Pelik bin ajaib tul la.. Ley msuk discovery channel ni.huhu

Lurunna said...

darah!!! *terus pingsan*

Nadira said...

best lagu piano ni..
*motip??hahahaha!!

Aisyah said...

aahhh...jelez~ tak dapat derma ari tuh..=(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...