Aku BudAk BenGkaK | Bally.Da.Shoe

Rakan BlogKu

Wednesday, February 3, 2010

Aku BudAk BenGkaK


Walaupun exam belum setel tapi aku maseh nak menulis….

“Dermatitis adalah istilah yang bererti "keradangan kulit" (misalnya ruam). Ada beberapa jenis dermatitis. Jenis yang berbeza biasanya memiliki kesamaan reaksi alergi terhadap alergen tertentu”


Inilah alergik yang melanda kulit aku minggu lepas… Bayangkan gatal2 campur dengan pedih…perghhh…memang cukup rasa… Huhu ini sume gara2 aku silap makan….Agak sadis la jgak jadi makhluk bengkak dlm kelas…. Dapat layanan OKU tuh…


Mulanya “koya” nk tnjuk kata aku neh komited dgn plajaran so aku g jgk kelas… tapi last2 x tahan aku g PK (pusat kesehatan). Dekat sana aku kna inject sekali lpas tu kne sapu Lotion Calamine. Bila pikir2 balek aku rasa mcm pegi spa pulak…. Hehehe dah la Misi lawa yang sapu ubat… memang lega la saket…huhuhu utk yang tak tahu tu…misi tu jururawat dlm bhasa kedah…. :) Lpas tu aku dpt Mc 2 hari…memang heaven la x g kelas….tapi lepas tu MASAk~


So sesapa yang jadik gatal2 tu g la amek ubat cepat….allergik boleh mati lohrh~ Perabeh ja ubat dekat pk tu….Kementrian kesihatan kan bnyk ubat…~


+biarjasajadikenangan+

4 comments:

pudding pie said...

susah gak ea kalo alergik

alergik apa?

Bally Da Shoe said...

seafood...huk huk....sadis~

::NICE::rar:: said...

dah alergik, nape makan juga seafood tu...ishkkkk degil

Bally Da Shoe said...

haha xtawu...trmkn... ngee¬ :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...