Court Tenis itu~ | Bally.Da.Shoe

Rakan BlogKu

Sunday, November 22, 2009

Court Tenis itu~

Malam ni still xboley tdo...So usha je skrin... tiba2 ak teringat crite lama....Mntang2 la malam ni sesejuk hujan malam... So biarlah ak semadikan cerita neh dlm blog ak neh moga2 xluput dtelan zaman. Cita dye mcm neh....zass~

Cerita ni blaku pd satu mlm dlm tahun 2005 masa aku blaja dkt MRSM Beseri dluw~ Sory la sesapa yg skang ni blaja dekat sana, bukan niat nak GEMPAQ!! tp realiti pengalaman aku. malam tu seperti biasa semua makhluk wajib prep trmasukla aku dan masa ni la yg plg sesuai nk siapkan homework yg berlambak2.... nak dijadikan cerita mlm tu aku terlupa bawak report fizik. Benda alah tu kena hantar esok dan cikgu yg mengajar fizik kelas aku tu sangatla garang...Puan Laila kalau x silap nama dye...Sory cikgu bukan nk mengutuk cikgu. so ,mahu x mau aku kna jgak balek blok amek. Dahla blok paling hujung dekat dengan Bukit mende tah blakang tu (BLOK D ke B...tp blok buruk nk mampoS!!)

Masa aku jalan balek ke blok tetiba angin kuat ja 'tampar' muka aku... Asal la tetiba angin kuat semacam ni...Aku buat derk ja...Sebab angin kuat sangat ranting2 kering atas pokok pon jatuh atas jalan....creepy gle bunyi....Aku dh mcm sadis dah... Dgn pnuh kontrol aku teruskn jgak niat aku...tetiba aku mcm tertarik ja nak usha court tenis dkat sebelah jalan yg aku lalu tu... ASTAGFIRULLAHALAZiM~ mletop jantung aku masa tu....Aku nampak ada kepala Pocong dekat penjuru Court tenis yang tengah skali (semua skali ada 3 court seingat aku la). Muka aku dh memang stok leukimia tahap kritikal da. yang aku plg xboley lupa tu muka dye, biru pucat dgn tocang dkt atas kpale warna putih kotor....tp aku nmpak kepala ja....Nak kata orang saja main2 xlogik plak... dalam gelap gelita samar lampu jalan tu memang itu ja yang ternampak. Memang x ckup tanah aku lari masa tu... Usus2 aku mcm nak tercabut..Kepala rasa berat ja mcm nak jatuh.... Angin memang kuat giler sampai lampu jalan sume padam ( padam satu demi satu...saja nak test aku sungguh) Allah ja tahu mcm mana aku rasa masa tu. Aku lari teros balik blok, amek report teros g kelas ikot jalan lain (ikot DS)...Lpas tu aku demam....

Huh~ tu lah cerita aku mlm tu....sayangnya aku xlama pun mengaji dkt sana...xsesuai kot... For those yg stdy sana..jaga2 court no2~ n dun worry skola tu mmg bnyak CEriTa!

p/s: xtipow....btol....apa yang aku boleh kasi tau, benda tu jelas dalam gelap...anEh...tp Jgan lupa, kita takut pd yg satu...Alip lam lam ha...

+biarjasajadikenangan+

7 comments:

::NICE::rar:: said...

aik.... bila bally study kat MRSM Beseri, bukan kat KSAH ke?

hehehe... betul ke citer ni, ke mimpi sajo... kat KSAH pun ada tennis court...

kerangRebus said...

MRSM BSERI?ktne tu?'..seram2~~spjg idup xpenah tgok live pon...dgr cite org jek..iskh2

Bally Da Shoe said...

Form 4 g Mrsm...form 5 kmbali...huhu
Cik kerang: beseri dkt perlis...ondaway nk g pdg besar...huhu nanti jumpa la tu...hehe

shafri said...

wakakaka.. msa form4 tue.. ank dok blok d.. hehe.. ada satu cter nih.. ank da xtaw yg sorang2 dmam tue.. ank ada agi kot.. yg bdak kelas ank dmam tue.. ak ngan spa xtaw yg kna usung dia balik blok.. dia dh ,muntah2 dah msa tue.. kami lalu kt court tenis tue ar.. gila ar.. lalu court 1st okie agi.. msa lalu kt court tenis kedua kn.. mamat nih jadi berat gilaa.. ak pon cakap ar.. "bangang.. awat berat sgt nih.. ank maen2 ka?..".. ye ar.. msa tue soma diam.. diepa xreply pon.. diam jaa.. hohoho.. apa agi.. msa smpai blok bwu buka cter.. bengong tui.. ak xtaw laa psal22 soma tue.. wakakaka.. style ar blog ar bali.. hehe

Ash said...

goosebump baca bende ni..misteri nusantara betul

Bally Da Shoe said...

court tu memang sadis la...

~AdDy AzMaR~ said...

hakhak..aku 2 taun dok beseri seb baek xkne pape g r...membe je yg dok kne..rajen gak lalu court 2h mlm2..tp xbrani nk usha court 2h..seram trok!!hakhak...staun da tinggai beseri..xtaw pa jd..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...