Jom Kaih Mai Raya~ | Bally.Da.Shoe

Friday, September 18, 2009

Jom Kaih Mai Raya~



Dah sebulan puasa akhirnya tibalah masa aku balek kampung halaman. Biasala balek raya memang besepah jem disna sini. Naseb la raya kali ni aku drive...Kalao x jadi ikan sadin la kat dlm Komuter dengan bangla bau belacan... Aku btolak cincai-cincai pkol 10malam dengan membe dan kakak aku.

Nak jugak aku kongsi sket keadaan jalan mlm neh...Perghh dah jadik track lumba dah. Naseb la aku balek dengan proton, so xdpt join race la, Slamat sket nyawa. Aku yang bwak 110km/j neh lorong kiri ja...lorong kanan sume boleh dekat bas dgn lori...HEh tapi masa dekat jelapang nak naik terowong babai la cik lori... Ada jgak aku jumpak lori dh macam cilakak dah.. Kiri-kanan mcm nenek dye yg wakaf highway neh...Aku dh la kecik, kena gelek kang x merasa lemang cicah serunding basah~

Tapi apa-apa pon selamat jugak aku sampai....huhu so kepada yang baru nk balek tu, drive molek la ingat orang dekat kampong nun... Pesanan aku pada korang yg naek keta:

meter kreta tu jgn lebeyh 120 - sbb aku jmpa kereta xcdent jadik papan lapis sudah~
Seat belt jgn lupa pakai - Takot korang pulak yg jadik "tunderclap" ikot tingkap keta
Kalo rasa mengantuk tu ikot lorong tunai - usha awek cerah mata sket

SLAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR....BATIN KALAO ADA... Kalao nak duet raya g ja bwah pokok besepah!!!

+biarjasajadikenangan+

7 comments:

pakudinding said...

hahahah~
dalam kete kaw akan berkepit dengan bangla bau 'BACHAN'..
slamat hari raye~~

*p/s : chan,jangan marah..gurau bulan puase~

::NICE::rar:: said...

pic tu bgambar ka mana?

Bally Da Shoe said...

Udin: haha aku ckp dye kang...wakakaka slamat raya din
Nice: huhu dkt london(genting jew) hahaha,,,,slamat raya nice

pakudinding said...

hahahah~
jangan2..
nnti aku akan dipancung~!

Bally Da Shoe said...

haha tau pon....otai geng parut bcabang~

fina said...

baru habes bulan ibadah nk usha awek dah.. lingkop~

Bally Da Shoe said...

huhuhu mata trlihat....apa bole buat...ngeee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...